«جهانگیر الماسی» بازیگر و کارگردان پیشکسوت سینما در گفت و گو با خبرنگار سینماپرس در واکنش به جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ملت ایران اظهار داشت: واقعیت این است که جنگ، بخشی از سرنوشت تاریخی ملت ایران بوده و هست. اگر ما ایرانیان بتوانیم این بنیان فکری را در خود تقویت کنیم که سرنوشتمان به یکدیگر گره خورده است ـ چه از حیث منافع، چه سابقهی تاریخی، چه زبان و فرهنگ و از همه مهمتر آیندهی فرزندانمان، آنگاه خواهیم توانست نقش خود را در این معادلات بهتر درک و ایفا کنیم.
بازیگر فیلم های سینمایی «تفنگ های سحرگاه» و «جدال بزرگ» افزود: باید برای مردم توضیح داد که وقتی از «منافع ملی» صحبت میکنیم، دقیقاً از چه چیزی سخن میگوییم. حقیقت آن است که مردم ما، سالهاست تحت فشار جنگ، تحریم و هجمهی سنگین رسانهای قرار گرفتهاند. بسیاری از مفاهیم برایشان غبارآلود شده است. بسیاری حتی نمیدانند جنگ یعنی چه، و اساس دعوا بر سر چیست.
وی تاکید کرد: این وظیفه ماست که روشنگری کنیم؛ بارها و بارها توضیح دهیم که چگونه قدرتهای غربی برای تأمین رفاه فرزندان خود، دست به غارت منابع ملتهای دیگر میزنند؛ همانگونه که در عراق و افغانستان چنین کردند.
بازیگر فیلم های سینمایی «صنوبر» و «سهراب» با بیان این مطلب که سالیان سال، این کشورها را به خاک و خون کشیدند، اما خود در سواحل مدیترانه از بالاترین سطح رفاه بهرهمند شدند؛ تصریح نمود: آنان با دلار درآمد دارند و با دلار هزینه میکنند؛ در حالی که ما با ریال درآمد داریم و با دلار هزینه میکنیم. در طول قرون، ساختار منطقه خاورمیانه بهگونهای شکل گرفته که تنها با زور، زر و قدرت، میتوان از منافع بهرهمند شد.
او ادامه داد: تا زمانی که تعاریف بنیادین برای ما شفاف نشود تا ندانیم چرا باید در کنار هم بمانیم، چه چیزی ما را متحد و مقاوم نگه میدارد روی آرامش را نخواهیم دید.
الماسی در پاسخ به این نقد که ما ایرانیان با شعار دادن هایمان اسرائیل را به جنگ با خود کشانده ایم بیان کرد: ما همواره از صلح، دوستی و عدالت سخن گفتهایم. ما همیشه جهان را به محبت و همزیستی دعوت کردهایم. اگر امروز تحمل عدالت برای برخی سخت و سنگین است، مشکل از حقیقت عدالت نیست؛ مشکل از آنان است که توان پذیرش آن را ندارند.
این هنرمند پیشکسوت با تاکید بر اتحاد ملی بیان کرد: در این روزهای حساس، شاهد آن بودیم که اکابر و مسئولان کشور، چقدر بر اتحاد ملی تأکید ورزیدند. چون بخش مهمی از جنگ امروز، در عرصه رسانه رخ میدهد.
وی افزود: خلبانی که از آن سوی دنیا میآید تا بمبی بر سر مردم عادی بریزد، پیش از هر چیز ذهنش با تبلیغات و القائات تغذیه شده است. او باید بهگونهای تربیت شود که هرگز به اخلاق، به وجدان، به انسانیت فکر نکند؛ تنها پول و منافع را ببیند.
بازیگر فیلم های سینمایی «دیگه چه خبر؟» و «افسانه آه» اظهار داشت: یادتان هست که زمانی روی دیوارهای شهر، که حالا هم گه گداری از دستشان در می رود یا از طریق دست نیروهای نفوذی کارشان را پیش می برند، جملهای تکرار میشد: «فقط به پول فکر کن»؟ این همان زهر رسانهایست که افکار عمومی را مسموم میکند.
«جهانگیر الماسی» در خاتمه این گفت و گو خاطرنشان ساخت: ایران، این سرزمین کهنسال، همواره بر تمایز میان «پول» و «پول پاک» تأکید داشته است. ایران بر این باور است که اخلاق، ارزش و ایمان، فراتر از ثروتاند. این باور است که ما را از سقوط به ورطهی حیوانصفتی بازمیدارد.
ارسال نظر